Har du
KOL eller astma?

- og vil du prøve nye behandlingsmuligheder?

Nye behandlinger til KOL og astma

I Lungemedicinsk Forskningsenhed undersøger vi en række nye behandlinger til mennesker med astma eller KOL, som led i udvikling af helt nye typer medicin. Vi tester således blandt andet de såkaldte biologiske behandlinger til både astma og KOL, som især er målrettet patienter med hyppig forværring af deres sygdom. 

I øjeblikket søger vi interesserede deltagere til lægemiddelforsøg, som har 

  • – KOL eller astma
  • – Har symptomer, trods at være i behandling med inhalationsmedicin
  • – Eventuelt har oplevet en eller flere forværringer det sidste år i deres lungesygdom

Er du interesset i at høre mere om de enkelte lægemiddelforsøg, og blive vurderet med henblik på om du kan deltage, er du velkommen til at kontakte os ved at udfylde formularen her på siden eller ringe/skrive til os (se kontaktinformationer øverst i menubjælken). 

Hvis det kunne være noget for dig, glæder vi os til at høre fra dig. Vi vil gerne svare dig på uddybende spørgsmål. Nedenfor kan du læse lidt om, hvordan det foregår når man deltager i et lægemiddelforsøg.

 

Om at deltage i et lungeforskningsstudie

Når du deltager i et forskningsstudie, bliver du fulgt tæt af et fast behandlerteam i Lungemedicinsk Forskningsenhed bestående af sygeplejersker og læger.

Det kan variere lidt fra studie til studie, hvor tit du skal komme til kontrol/behandlingsbesøg, ca. en gang om måneden vil du skulle komme ind på vores afdeling i Lungemedicinsk Forskningsenhed til behandling.

Du fortsætter med din faste medicin under studiet, og forsøgsmedicinen gives oveni din faste behandling.

Forsøgene er blændet og placebo kontrolleret, dvs. at vi ikke ved, om du enten vil få det aktive medicin eller placebo-medicin.  Når forskningsstudiet er færdigt, vil du få af vide, om du har fået det aktive medicin.

Til et kontrolbesøg vil du typisk få målt dit blodtryk og din lungefunktion, få taget blodprøver, få forsøgsmedicin og vi vil tale med dig om, hvordan du har det.

Udover de faste kontrolbesøg vil du som oftest skulle udfylde en elektronisk dagbog hjemme.

Når du er deltager i et forskningsstudie, vil du altid kunne ringe til dit behandlerteam og vi kan hjælpe dig i tilfælde af en forværring i din lungesygdom.

icon img 1
Erfarent forskningsteam

Vores læger, sygeplejersker og øvrige personale har stor erfaring med klinisk forskning. Vi har forsket i lungesygdomme siden 1996.

icon img 4
Eksperimentel behandling

Vi afprøver i flere forskellige studier den næste generation af behandlinger for astma og KOL, og er internationalt anerkendte for vores forskning indenfor området.

icon img 3
Sikkerhed først

Vi overholder naturligvis alle love og regler og følger "Good Clinical Practice" – en anerkendt international standard for god skik og omhu i sundhedsvidenskabelige forsøg.

contacts icon 1
Tæt opfølgning

Når du deltager i et forskningsprojekt holder vi godt øje med dig, og du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål.

Kontakt mig:

    Navn

    Køn (biologisk)
    MandKvinde

    Alder

    Telefon

    E-mail

    Vil helst kontaktes via
    TelefonE-mail

    Har du KOL?
    JaNejVed ikke

    Har du astma?
    JaNejVed ikke

    Tager du fast medicin for din astma/KOL?
    JaNejVed ikke

    Hvilken medicin tager du for din astma/KOL?

    Har du allergi, og hvis ja overfor hvad?

    Ryger du?

    Øvrig medicin

    Kan du svare ja til minimum et af følgende udsagn:
    1) Har du haft forværringer i din KOL/Astma og har fået prednisolon, penicillin og/eller antibiotika indenfor det seneste år.
    JaNejVed ikke

    2) Har du været indlagt med forværring af KOL/astma indenfor det seneste år.
    JaNejVed ikke

    Øvrige kommentarer