COURSE studiet

Sundhedsvidenskabeligt lægemiddelforsøg med ny biologisk medicin til patienter med KOL og hyppige KOL forværringer.

Har du KOL, og har du indenfor de sidste 12 måneder haft mindst 2 behandlingskrævende forværringer. Så kan du muligvis deltage i forsøget. 

For at kunne indgå i forsøget kræves det derudover blandt andet:

  • At du er 40 år eller derover
  • At du har daglige symptomer – som f.eks. åndenød og hoste
  • At du er eller har været ryger

Hvis du kan sige ja til alle punkterne, så er forsøget måske noget for dig. 

Formål med forsøget:

Forsøget er et internationalt klinisk forsøg og formålet er, at undersøge effekten og sikkerheden af en ny form for behandling – biologisk medicin. Der undersøges blandt andet, om forsøgsmedicinen kan mindske antallet af forværringer i KOL. Forsøgsmedicinen gives som injektion og lægges oveni din vanlige medicin. 

Forsøget strækker sig over 1-3 år og du skal komme til undersøgelser i klinikken ca. 20 gange i løbet af forsøgsperioden. (Der gives kørselskompensation efter statens takster til transport).

Forsøget er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité (journal nr: H-19044291) og Lægemiddelstyrelsen (journal nr. 2019-001363-67), og er sponsoreret af medicinalfirmaet AstraZeneca AB.

Hvis du er interesseret i at høre mere om dette forsøg, er du velkommen til at kontakte Projektsygeplejerske Charlotte Bernhoff på telefon 30914739.

icon img 1
Erfarent team

Vores læger, sygeplejersker og øvrige personale har stor erfaring med klinisk forskning. Vi har forsket i lungesygdomme siden 1996.

icon img 4
Immunterapi

En form for 'vaccination' mod allergi, hvor man får indsprøjtninger med små doser allergen for at vænne kroppens immunforsvar til allergenet.

icon img 3
Sikkerhed først

Når du deltager i et forskningsprojekt holder vi godt øje med dig, og du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål.