AZIMUNE studiet

Forbedrer azithromycin lungernes immunforsvar hos patienter med astma og KOL?

Patienter med astma eller KOL har kronisk inflammation i lungerne, der oftere forårsager mange virusinfektioner, der kan give akutte forværringer, der kræver indlæggelse. Forskning tyder på, at behandling med azithromycin reducerer antallet af akutte forværringer for patienter med astma eller KOL. Men virkningsmekanisme er ukendt. Derfor ønsker vi i dette studie at undersøge de immunologiske mekanismer ansvarlige for dette.

Projektets resultat vil potentielt bane vejen for nye og bedre behandlinger af astma og KOL-patienter, der er tilbøjelige til akutte forværringer og indlæggelser trods standardbehandling, hvilket vil være en helt ny tilgang.

AZIMUNE er et lodtrækningsforsøg til tablet behandling med azithromycin eller placebo i 12 uger.

Muzhda Ghanizada ALR9535 scaled

Kort om studiet

Vi planlægger at undersøge i alt 100 patienter med KOL eller astma. Projektet foregår primært i Lungemedicinsk Forskningsenhed,  i samarbejde med Lunds Universitet og Københavns Universitet. 

Studiet omfatter 4 besøg og 2 telefonopkald over 3 måneder i Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital med grundig udredning af din astma eller KOL (se uddybende i deltagerinformationen som kan rekvireres via nedenstående kontaktoplysninger).

Vi er fleksible og imødekommende i booking af forsøgene, inden for de rammer angivet i protokollen (se deltagerinformation), for at tage hensyn til arbejde, familie og fritidsinteresser.

To af besøgene tager ca. 2–3 timer. Deltagere får 2000 kr. som honorar.

For at deltage i AZIMUNE skal du

Hvis du har astma:

  • · Være mellem 18 og 75 år.
  • · Have astma og være i fast behandling med forebyggende medicin.
  • · Have fået mindst 1 prednisolon-behandling indenfor de seneste 12 mdr.
  • · Ikke ryge eller tidligere  have røget hvad der svarer til højst 10 pakkeår.
  • · Ikke være gravid eller planlægge at blive gravid.

Hvis du har KOL:

  • · Være mellem 45 år og 75 år.
  • · Have KOL og være i fast medicinsk behandling.
  • · Har en lungefunktion (FEV1) over 30 % af forventet.
  • · Have fået en eller flere prednisolon-  eller antibiotika-behandlinger i de seneste 12 mdr. pga. forværring i KOL-symptomer.
  • · Have røget mere end 1 pakke dagligt i 10 år.
  • · Være aktiv eller tidligere ryger.

Der stilles særlige krav for brug af prævention gennem hele undersøgelsen, og du vil blive graviditetstestet.

Om AZIMUNE studiet

Projektet udgår fra Lungemedicinsk Forskningsenhed og i samarbejde med Lunds Universitet og Københavns Universitet. Projektstyringsgruppen består af Professor, overlæge Celeste Porsbjerg, MD, Ph.D. Associate Professor, overlæge Therese Lapperre, MD,Ph.D. Asger Sverrild MD, Ph.D. Associate Professor Lena Uller og studiekoordinator Muzhda Ghanizada MD, Ph.D.-studerende.

 

STUDIET ER AFSLUTTET. RESULTATER VISES HER PÅ SIDEN, NÅR DE FORELIGGER. 

Kontakt mig om AZIMUNE studiet

    Navn

    Telefon

    E-mail

    Vil helst kontaktes via
    TelefonE-mail

    Har du KOL?
    JaNejVed ikke
    Jeg er mellem 45 og 75 år.Jeg har KOL og tager fast medicin.Jeg har røget mere end 10 år.Jeg har haft forværringer i min KOL og har fået prednisolon og/eller antibiotika indenfor det seneste år.

    Har du Astma?
    JaNejVed ikke
    Jeg er mellem 18 og 75 år.Jeg har astma og tager fast medicin.Jeg har ikke røget mere end 10 år.Jeg er ikke gravid og planlægger ikke at blive gravid under forsøget.Jeg har haft forværringer i min astma og har fået prednisolon indenfor det seneste år.

    Er du rask?
    JaNejVed ikke
    Jeg er mellem 18 og 75 år.Jeg har ikke astma eller KOL.Jeg har ikke røget mere end 10 år.Jeg er ikke gravidJeg har ingen allergier

    Besked

    icon img 1
    Erfarent forskningsteam

    Vores læger, sygeplejersker og øvrige personale har stor erfaring med klinisk forskning. Vi har forsket i lungesygdomme siden 1996.

    icon img 4
    Azithromycin

    Et antibiotikum som bruges i behandlingen af infektioner, men som også besidder anti-inflammatoriske egenskaber.

    icon img 3
    Sikkerhed først

    Når du deltager i et forskningsprojekt holder vi godt øje med dig, og du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål.